top of page

FARM HOUSE, MEERUT CANTT

Project: Conservation, Architectural & Landscape Design

 

Details: This project has to be a fusion of conservation, architecture and landscape. With no certainty of the maximum area that we can repair, the whole house was to be turned into the farm house for three generations and also for staying over guests. The permutations and combinations of dividing the spaces to make it most functional.

The different segments of public, semi-public and private was divided from the main access of the house. The bedrooms of the inmates were given at the end and for guest at the front with attached toilets for no infiltration of privacy. The central space couldn't be altered because it's a load bearing construction and hence, was divided into a formal and semi formal space. The back entry only for house inmates was provided that lead to direct bedroom access. The security in terms of kitchen space was provided so that maids can come and go from one single access designated.

bottom of page