top of page

ASHIRWAAD RESIDENCE

Project: Architectural

Details: The existing ground floor was built two decades ago and due to the family getting extended, the major issue was to add more floors. The exposed Brick texture was  suggestive from the client and a three  generation house with a lot of storage was the mandate.

Since the plot was rectangular, giving an atrium space under which the drawing, living and kitchen are combined was to give a grandeur effect to the client.


With less walls, the extended floors will have less dead load and more stability and optimum free space for circulation. The division are also designed as shear longitudinal for visual connectivity and a proper demarcation of public semi public and private spaces. The storage is at the end of the house with utility area. Bedrooms are with walk in wardrobes and washroom attached. A very small break out space is at the front for landscaping that accentuates the façade of the house too.

bottom of page